Strepsils Mint imeskelytabletti 24 kpl.

Käyttötarkoitus

Strepsils Mintiä käytetään suu- ja nielutulehdusten oireiden lievittämiseen. Sen vaikuttavat aineet, 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli, ovat antiseptisiä aineita, joilla on bakteereja, sieniä ja viruksia tuhoavia sekä niiden lisääntymistä estäviä ominaisuuksia.

Vaikuttavat aineet
amyylimetakresoli 0,6 mg
2,4-diklooribentsyylialkoholi 1,2 mg

Apuaineet
sakkaroosi (1,4 g/imeskelytabletti)
glukoosi (1,1 g/imeskelytabletti)
ksylitoli
minttuseos-makuaine
levomentoli
spearmint-makuaine
eukalyptusöljy.

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin pakkausselosteessa kuvataan tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta ovat neuvoneet. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma. Oireiden lievittämiseen tulee käyttää mahdollisimman pientä annostusta mahdollisimman lyhyen aikaa. Jos oireet eivät lievity 3 päivässä, tai jos ne pahenevat, ota yhteys lääkäriin tai muuhun terveydenhuollon ammattilaiseen.

Suositellut annokset ovat:
Aikuiset: 1 imeskelytabletti joka toinen tai joka kolmas tunti tarvittaessa. Tabletin annetaan hitaasti liueta suussa. Enintään 12 tablettia vuorokaudessa.

Yli 12-vuotiaat lapset: 1 imeskelytabletti joka toinen tai joka kolmas tunti tarvittaessa. Tabletin annetaan hitaasti liueta suussa. Enintään 8 tablettia vuorokaudessa.

Ei alle 12-vuotiaille lapsille.

Vasta-aiheet:
Yliherkkyys vaikuttaville aineille tai apuaineille.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet:
Huomautus diabeetikoille: Imeskelytabletti sisältää glukoosia ja sakkaroosia.

Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.

Raskaus ja imetys:
Tämän lääkevalmisteen käyttöä ei suositella raskauden ja imetyksen aikana.

http://spc.fimea.fi/indox/english/html/nam/humspc/3/11404953.pdf