Strepsils Mansikka imeskelytabletti 24 kpl.

Käyttötarkoitus

Strepsils Mansikkaa käytetään suu- ja nielutulehdusten oireiden lievittämiseen. Sen vaikuttavat aineet, 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli, ovat antiseptisiä aineita, joilla on bakteereja, sieniä ja viruksia tuhoavia sekä niiden lisääntymistä estäviä ominaisuuksia.

Vaikuttavat aineet
amyylimetakresoli 0,6 mg
2,4-diklooribentsyylialkoholi 1,2 mg

Apuaineet
mansikkamakuaine (Flav P Strawberry)
antosyaanit (E163)
sakkariininatrium (E954)
viinihappo
isomalti (E953) (1830 mg/imeskelytabletti)
maltitoli (E965) (458 mg/imeskelytabletti)

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin pakkausselosteessa kuvataan tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta ovat neuvoneet. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma. Oireiden lievittämiseen tulee käyttää mahdollisimman pientä annostusta mahdollisimman lyhyen aikaa. Jos oireet eivät lievity 3 päivässä, tai jos ne pahenevat, ota yhteys lääkäriin tai muuhun terveydenhuollon ammattilaiseen.

Suositellut annokset aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille ovat:
1 imeskelytabletti joka toinen tai joka kolmas tunti tarvittaessa. Tabletin annetaan hitaasti liueta suussa. Enintään 12 tablettia vuorokaudessa.

Ei alle 6-vuotiaille lapsille.

Vasta-aiheet:
Yliherkkyys vaikuttaville aineille tai apuaineille.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet:
Imeskelytabletti sisältää isomaltia ja maltitolia ja voi olla lievästi laksatiivinen, jos päivässä otetaan useampia imeskelytabletteja. Energiasisältö on 2,3 kcal/g maltitolia (tai isomaltitolia).

Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.

Raskaus ja imetys:
Ei ole odotettavissa, että käytöstä aiheutuisi vaaraa, mutta kuten kaikkien muidenkin lääkkeiden käytön yhteydessä, on varovaisuutta noudatettava raskauden ja imetyksen aikana.

http://spc.fimea.fi/indox/english/html/nam/humspc/6/12530546.pdf