Strepsils Inkivääri imeskelytabletti 24 kpl.

Käyttötarkoitus

Strepsils Inkivääriä käytetään suu- ja nielutulehdusten oireiden lievittämiseen. Sen vaikuttavat aineet, 2,4-diklooribentsyylialkoholi ja amyylimetakresoli, ovat antiseptisiä aineita, joilla on bakteereja, sieniä ja viruksia tuhoavia sekä niiden lisääntymistä estäviä ominaisuuksia.

Vaikuttavat aineet
amyylimetakresoli 0,6 mg
2,4-diklooribentsyylialkoholi

Apuaineet
sakkaroosi (1384 mg/imeskelytabletti)
glukoosi (1102 mg/imeskelytabletti)
viinihappo
antosyaanit (E163)
luumumakuaine
kermamakuaine
lämmöntunteen luova makuaine
inkiväärimakuaine
keskipitkäketjuiset tyydyttyneet triglyseridit

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin pakkausselosteessa kuvataan tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta ovat neuvoneet. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma. Oireiden lievittämiseen tulee käyttää mahdollisimman pientä annostusta mahdollisimman lyhyen aikaa. Jos oireet eivät lievity 3 päivässä, tai jos ne pahenevat, ota yhteys lääkäriin tai muuhun terveydenhuollon ammattilaiseen.

Suositellut annokset aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille ovat:
1 imeskelytabletti joka toinen tai joka kolmas tunti tarvittaessa. Tabletin annetaan hitaasti liueta suussa. Enintään 12 tablettia vuorokaudessa.

Ei alle 6-vuotiaille lapsille.

Vasta-aiheet:
Yliherkkyys vaikuttaville aineille tai apuaineille.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet:
Huomautus diabeetikoille: Imeskelytabletti sisältää glukoosia ja sakkaroosia.

Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.

Raskaus ja imetys:
Ei ole odotettavissa, että käytöstä aiheutuisi vaaraa, mutta kuten kaikkien muidenkin lääkkeiden käytön yhteydessä, on varovaisuutta noudatettava raskauden ja imetyksen aikana.

http://spc.fimea.fi/indox/english/html/nam/humspc/3/12565303.pdf