Strefen Orange 8,75 mg imeskelytabletit 16 kpl

Käyttötarkoitus

Strefen Orange 8,75 mg -imeskelytabletit on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille lyhytaikaiseen kurkkukivun oireiden lievitykseen.

Vaikuttava aine (flurbiprofeeni) on tulehduskipulääke, joka hillitsee tulehdusreaktiota ja lievittää kurkkukivun oireita.

Vaikuttava aine
flurbiprofeeni (8,75 mg/imeskelytabletti)

Apuaineet
makrogoli 300
kaliumhydroksidi (E 525)
appelsiiniaromi
levomentoli
asesulfaamikalium (E 950)
nestemäinen maltitoli (E 965) (508,5 mg/imeskelytabletti)
isomalti (E 953) (2034 mg/imeskelytabletti).

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin pakkausselosteessa kuvataan tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta ovat neuvoneet. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma. Oireiden lievittämiseen tulee käyttää mahdollisimman pientä annostusta mahdollisimman lyhyen aikaa. Jos oireet eivät lievity 3 päivässä, tai jos ne pahenevat, ota yhteys lääkäriin tai muuhun terveydenhuollon ammattilaiseen.

Annostus aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille:
1 imeskelytabletti joka 3. - 6. tunti tarpeen mukaan, korkeintaan 5 imeskelytablettia/vrk, ja enintään 3 vrk:n ajan.

Vasta-aiheet:
• Yliherkkyys flurbiprofeenille tai muille valmisteen ainesosille
• Aikaisemmin asetyylisalisyylihapon tai jonkun muun tulehduskipulääkkeen käytön yhteydessä ilmennyt astma, äkillinen hengityksen vinkuna tai hengenahdistus, vuotava nenä, kutiava ihottuma tai kasvojen turvotus
• Nykyinen tai aikaisempi haavauma tai verenvuoto (vähintään 2 mahahaavatapahtumaa) mahassa tai suolistossa
• Aiemman tulehduskipulääkityksen yhteydessä ilmennyt ruoansulatuskanavan verenvuoto tai puhkeama, vaikea paksusuolitulehdus tai jokin verenvuotosairaus
• Asetyylisalisyylihapon käyttö suurina annoksina tai muiden tulehduskipulääkkeiden käyttö (esim. selekoksibi, ibuprofeeni, diklofenaakkinatrium)
• Viimeinen raskauskolmannes
• Vaikea-asteinen sydämen, munuaisten tai maksan vajaatoiminta
• Alle 12 vuoden ikä.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet:
Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Strefen Orange -imeskelytabletteja, jos
• sinulla on joskus ollut astma tai allergioita
• sinulla on nielurisatulehdus (tonsilliitti) tai epäilet, että sinulla voi olla bakteerin aiheuttama nieluinfektio (jolloin saatat tarvita antibioottihoitoa)
• sinulla on jokin sydän-, munuais- tai maksavaiva
• olet sairastanut aivohalvauksen
• sinulla on jokin suolistosairaus (haavainen paksusuolitulehdus, Crohnin tauti)
• sinulla on krooninen autoimmuunisairaus, kuten systeeminen lupus erythematosus (SLE), tai sekamuotoinen sidekudossairaus
• olet jo vähän iäkkäämpi (voit herkemmin saada haittavaikutuksia)
• olet 6 ensimmäisellä raskauskuukaudella raskaana tai imetät.

Strefen Orange sisältää isomaltia ja maltitolia, jotka voivat olla lievästi laksatiivisia. Energiasisältö on 2,3 kcal/g maltitolia (tai isomaltia).
Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.

Jos suussa ilmenee ärsytystä tai allergiaan/yliherkkyyteen viittaavia oireita esiintyy, on valmisteen käyttö lopetettava.

Raskaus ja imetys:
Strefen Orange -valmistetta ei saa käyttää raskauden viimeisen kolmanneksen aikana.
Jos olet 6 ensimmäisellä raskauskuukaudella raskaana tai imetät, keskustele lääkärin kanssa ennen kuin käytät näitä imeskelytabletteja.

Muut varotoimet ja hoidon aikana huomioitavat seikat, ks. pakkausseloste.

Valmisteyhteenveto http://spc.fimea.fi/indox/english/html/nam/humspc/0/14169480.pdf

Pakkausselosteet http://spc.fimea.fi/indox/english/humpil.jsp?nimi=Strefen&myyntilupanro=&atc=

Strefen Orange 8,75 mg -imeskelytabletit on tarkoitettu lyhytaikaiseen kurkkukivun oireiden lievitykseen aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille ja Strefen 16,2 mg/ml sumute suuonteloon, liuos lyhytaikaiseen kurkkukivun oireiden lievitykseen 18 vuotta täyttäneille aikuisille. Vaikuttava aine: flurbiprofeeni. Annostus: Imeskelytabletit: 1 imeskelytabletti joka 3. - 6. tunti tarpeen mukaan, korkeintaan 5 imeskelytablettia/vrk, ja enintään 3 vrk:n ajan. Sumute: 1 annos (3 painallusta sumutetta) nielun takaosaan 3 - 6 tunnin välein tarvittaessa, korkeintaan 5 annosta/vrk, ja enintään 3 vrk:n ajan. Älä käytä Strefen-valmisteita, jos olet yliherkkä flurbiprofeenille, muille valmisteen ainesosille, asetyylisalisyylihapolle (”aspiriinille”) tai muille tulehduskipulääkkeille; jos sinulla on, tai on aiemman tulehduskipulääkityksen käytön yhteydessä ilmennyt ruoansulatuskanavan verenvuotoa tai puhkeama, vaikea paksusuolitulehdus tai jokin verenvuotosairaus; tai jos sinulla on vaikea-asteinen sydämen, maksan tai munuaisten vajaatoiminta. Strefen Orange sisältää isomaltia ja maltitolia, jotka voivat olla lievästi laksatiivisia. Jos sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista. Strefen sumute suuonteloon sisältää metyyliparahydroksibentsoaattia (E 218) ja propyyliparahydroksibentsoaattia (E 216), jotka saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita (myös viivästyneitä). Jos suussa ilmenee ärsytystä tai allergiaan/yliherkkyyteen viittaavia oireita esiintyy, on valmisteen käyttö lopetettava. Strefen-valmisteita ei saa käyttää raskauden viimeisen kolmanneksen aikana, eikä niiden käyttöä suositella imetyksen aikana. Yleisinä haittavaikutuksina voi esiintyä huimausta, päänsärkyä, harhatuntemuksia, nielun ärsytystä, ripulia, pahoinvointia sekä erilaisia reaktioita suussa ja nielussa. Strefen-valmisteet voivat myös harvoissa tapauksissa aiheuttaa yliherkkyysreaktioita. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ja varmista sumutepullon käyttöohjeet, valmisteen sopivuus sinulle, yhteensopivuus muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa sekä muut varotoimet apteekkihenkilökunnalta ja/tai pakkausselosteesta. Jos oireet jatkuvat, ota yhteys lääkäriisi. Reseptivapaat itsehoitolääkkeet. 

Lisätietoja: RB Health Nordic A/S, Itsehallintokuja 6, 02600 Espoo. Puh. 029000 9200. PVM: 10/2019