Kurkkukivun hoito

Kurkkukivun hoito

Jos sinulla on jo kurkkukipua, voit helpottaa oloasi ja lievittää oireita seuraavien niksien avulla:

  • Juo runsaasti lämmintä nestettä, jotta kehosi nestetasapaino pysyy yllä.
  • Pyri hengittämään nenän kautta. Jos nenä tuntuu tukkoiselta, voit yrittää avata sitä hengittämällä höyryä kuumalla vedellä täytetystä astiasta tai käyttämällä nenää avaavia nenäsumutteita tai kurkkukivun lievitykseen tarkoitettua Strepsils Menthol -imeskelytablettia, jonka sisältämä mentoli voi myös avata tukkoisen nenän.
  • Vältä alkoholin nauttimista. Ajatus alkoholin kurkkua "desinfioivasta" vaikutuksesta on valitettavasti pelkkää tarua! Itse asiassa alkoholin nauttiminen pikemminkin ärsyttää nieluasi kuin lievittää kurkkukipua. 
  • Nielaise aina välillä – se saattaa tuntua vähän epämiellyttävältä, mutta syljen nieleminen voitelee nielua ja toimii erittäin hyvänä lievityskeinona sekin.
  • Suu- ja nielutulehdusten oireiden lievittämiseen tarkoitettujen, imeskeltävien lääkevalmisteiden käyttö sekä lievittää oireita että auttaa voitelemaan kurkkuasi. Strepsils-imeskelytabletit tarjoavat laajan makuvalikoiman, ne toimivat oireita lievittävästi, ja niiden vaikutus jatkuu vielä sen jälkeen, kun olet imeskellyt tabletin loppuun.

Tutustu kurkkukipua helpottaviin Strepsils-tuotteisiin tästä.